menu
×

Pyszne chleby polecają się

Chleb z pieca

Każdego dnia doskonalimy  nasze umiejętności piekarnicze, a zdobyte doświadczenie pozwala nam wypiekać wyjątkowe chleby.  Jednym z naszych popisowych numerów jest CHLEB Z PIECA. Chrupiący, pachnący i kuszący. Tak doskonały, że będziesz chcieć go chrupać od piętki do piętki.

Chleb swojski

Są wśród nas miłośnicy klasyki? Oto on! Nasz chleb swojski, uwielbiany za tradycyjny smak. Współgra z rozmaitymi posiłkami i sprawia, że przy nim każdy dzień nabiera wypieków.

Chleb domowy

Chleb mieszany, na naturalnym zakwasie żytnim (30%), oprószony mąką z charakterystycznymi  nakłuciami,  wyróżnia się delikatnym wilgotnym miękiszem i smakiem, ponieważ zawiera w swoim składzie maślankę (10%) oraz płatki ziemniaczane. Chleb długo utrzymuje świeżość, dzięki temu, że ma większą gramaturę, struktura ciasta jest zbita i wilgotna.

Chleb ziemowit

Chleb, który wyróżnia się bogactwem smaku. Jędrny, chrupiący i z bogatym wnętrzem. Warto wiedzieć, że chleb przygotowany na żytnim zakwasie to bogactwo błonnika, witamin i minerałów. Idealny kompan niemal każdego posiłku.

Chleb Śniadaniowy

Chleb mieszany na naturalnym zakwasie żytnim, oprószony mąką z dwoma nacięciami, kształt okrągły, wyróżnia się mniejszą gramaturą.

Chleb Telegraf

Chleb Telegraf skrywa w sobie bogate wnętrze. W jego składzie odnajdziesz płatki owsiane, dzięki czemu każda jego kromka dobrze smakuje i gwarantuje długotrwałe uczucie sytości.

Chleb Słonecznikowy-żytni

Lubisz urozmaicenia? Jeśli tak, to koniecznie spróbuj naszego chleba słonecznikowego po brzegi wypełnionego ziarnami słonecznika. W jego towarzystwie nawet niepozorny posiłek nabiera wyjątkowego charakteru.

Chleb Słonecznikowy

Lubisz urozmaicenia? Jeśli tak, to koniecznie spróbuj naszego chleba słonecznikowego po brzegi wypełnionego ziarnami słonecznika. W jego towarzystwie nawet niepozorny posiłek nabiera wyjątkowego charakteru.

Chleb chłopski

Jeśli choć raz spróbujesz naszego chłopskiego chleba, to już zawsze będziesz chcieć do niego wracać. Obdarzony chrupiącą skórką i wilgotnym wnętrzem bochenek, kusi od pierwszego wejrzenia i zachwyca do ostatniego kęsa.

Chleb jaglany

Szukasz produktów z dobrym wnętrzem? Oto jeden z nich! Podstawowy skład naszego chleba został urozmaicony siemieniem lnianym i dodatkiem kaszy jaglanej. Trudno mu się oprzeć.

Chleb na maślance

Kremowy, gęsty chlebowy miąższ zawdzięcza swoją niepowtarzalną konsystencję wysokiej zawartości maślanki. Ten bochenek o miękkim wnętrzu i chrupiącej skórce daje nam pewność, że każda pajda sprawi Ci przyjemność.

Chleb fitness

Dbasz o linię? Świetnie! A my zadbamy o Ciebie. Nasz autorski chleb fitness, zawiera w sobie składniki, które dopełnią Twoją zdrową dietę i pomogą zadbać o sylwetkę. Obiecujemy, że jest nie tylko pyszny, ale i wartościowy.

Chleb firmowy

Klasyka klasyków. Chleb Firmowy to pozycja z naszego piekarniczego menu, stworzona ze sprawdzonej i lubianej kompozycji składników. Współgra zarówno z daniami śniadaniowymi, obiadowymi, jak i propozycjami serwowanymi na kolację. To uniwersalne rozwiązanie trafiające w gusta wielu naszych Klientów.

Chleb babuni

Chleb Babuni to wypiek wprost stworzony dla miłośników tradycyjnych smaków. Każdy bochenek  przygotowujemy  według tradycyjnej  receptury. W jego składzie znajdziesz naturalne, najwyższej jakości składniki. Dzięki nim Chleb Babuni smakuje jak ten, który przed laty przygotowywały nasze babcie.

Chleb staropolski

W Piekarni Pod Telegrafem cenimy tradycję, dlatego w naszym menu honorowe miejsce zajmuje Chleb Staropolski. Jego szlachetny smak rozpieszcza podniebienia od lat, a my chcemy kontynuować tradycję i zachwycać nim kolejne pokolenia.

Chleb pszenny

Znany i lubiany. Uniwersalny ideał, o rumianej skórce i miękkim wnętrzu. Chleb pszenny naszego autorstwa już od lat jest ulubieńcem klientów Piekarni Pod Telegrafem. Jeśli jeszcze go nie znasz – koniecznie daj się skusić.

Chleb wiejski

Czy może istnieć coś lepszego, od pajdy wiejskiego chleba, grubo posmarowanej masłem? Koniecznie spróbujcie naszej propozycji inspirowanej smakami, z których słynie polska wieś.

Chleb dyniowy

Co powiesz na chleb z dyniowym twistem? Klasyczne, miękkie wnętrze, skrywające się pod płaszczykiem chrupiącej skórki, tym razem hojnie przybranej pestkami dyni. To się nazywa pełnia smaku, której trudno się oprzeć!

Chleb na liściu kapusty

To właśnie nim chcemy się chwalić! Okrągły, zwieńczony mąką i przede wszystkim  wypiekany na liściu kapusty, który nadaje mu niepowtarzalnego smaku, wilgotności i aromatu, jakiego nie ma żaden inny.  Spróbuj i pokochaj.

Chleb żytni

Pyszny, wilgotny chleb o wyrazistym smaku. Wybierając go masz pewność, że każda kromka będzie wyborna. Wysoka zawartość błonnika sprawia, że jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy.

Bułka wrocławska

Bułka pszenna, wyróżnia się delikatnym miękiszem i chrupiącą skórką, bułka w kształcie podłużnym.

Chleb prawdziwy żytni razowy

Doskonały smak i prosty skład. To propozycja dla osób ceniących sobie zdrowe i sprawdzone rozwiązania. Nasz Chleb Prawdziwy Żytni Razowy zachwyca wyrafinowanym smakiem i wilgotną konsystencją. Zaproś go do swojego codziennego jadłospisu!

Chleb graham

Chleb Graham, jest wytwarzany z grubo mielonej, razowej mąki pszennej. Charakteryzuje się bogatym i zdrowym składem. Może to właśnie on, będzie dodawał smaku Twoim posiłkom?