Certyfikaty

BRC to międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności opracowany w Wielkiej Brytanii stworzony w celu zapewnienia najwyższej jakości produktów spożywczych. Piekarnia Pod Telegrafem posiada certyfikat BRC potwierdzający wysokie standardy wdrożone w naszej firmie.

Jakie wymagania musi spełnić firma aby uzyskać certyfikat BRC?

  • posiadanie systemu HACCP
  • posiadanie prawidłowej dokumentacji systemu
  • wdrożenie zasad Dobrych Praktyk Produkcyjnych oraz Dobrych Praktyk Higienicznych
  • posiadanie opisu pakowania produktu, jego ważności i zabezpieczenia przed zanieczyszczeniami
  • opracowanie zasad higieny
  • odpowiednie szkolenia personelu z opracowanych procedur

Standardy BRC są stale aktualizowane i uzupełniane o nowe wymagania bądź też procedury. Posiadanie sprawnie funkcjonującego systemu BRC wymaga ciągłego podnoszenia kompetencji przez nasz Dział Kontroli Jakości.